Manolo Mata: “La Constitució s’està utilitzant com un mecanisme de confrontació, com si fora inamovible”

Les Corts voten una moció per a buscar el diàleg, l’estat de dret i la Constitució en referència a la crisi política a Catalunya.

El portaveu del PSPV, Manolo Mata, en una imatge d’arxiu
El portaveu del PSPV, Manolo Mata, en una imatge d’arxiu

Les diputades i diputats de les Corts voten aquest dimecres la moció presentada pel PSPV per a buscar el diàleg, l’estat de dret i la Constitució en clara referència a la crisi política a Catalunya. El síndic portaveu del grup, Manolo Mata, ha traslladat la intenció dels socialistes de demostrar que hi ha una Espanya “que vol parlar i escoltar els arguments de l’altre”, a més de lamentar que “la Constitució s’està utilitzant com un mecanisme de confrontació, com si fora inamovible”.

“Estem en una situació molt delicada però, afortunadament, no estem en una situació violenta com en altres períodes de la història d’Espanya”, ha apuntat en declaracions a Les notícies del matí. Segons el portaveu del PSPV, tot indica que hi ha una aliança de les forces polítiques independentistes i la dreta del parlament espanyol i que “entre totes tombaran els pressupostos que garantien eixir de la crisi i repartir el que tenim”. Aquests comptes, argumenta, permetrien “apujar el salari mínim interprofessional, les pensions, la sanitat, l’educació, que és el que al cap i a la fi preocupa els espanyols”.

Davant aquest panorama polític, Mata no ha descartat la convocatòria d’eleccions anticipades abans de maig o la celebració d’un “superdiumenge electoral” i ha convidat Pedro Sánchez a pensar “quina és la eixida política que hi ha”.

La declaració recull el suport a iniciatives que plantegen vies de solució. La líder del PP, Isabel Bonig, ja ha avançat que amb els independentistes no es pot dialogar “sinó aplicar la llei”.

També et pot interessar

stats