Manifestants a la seu del PSPV impedeixen a À Punt fer un directe per a l'informatiu

Tant al càmera com a la periodista els han llançat objectes i els han llançat crits de "manipuladors"

Seu PSPV

Diversos manifestants concentrats a la seu del PSPV-PSOE al carrer de l'Hospital de València han impedit a un equip d'À Punt acabar una connexió en directe en l'informatiu d'aquest diumenge a migdia.

La periodista ha informat quan ha començat la connexió que estava sent "realment difícil treballar en un ambient de crispació i tensió" i ha denunciat que tant a ella com al càmera els estaven llançant objectes i llançant-los crits de "manipuladors".

"És molt difícil informar en aquestes condicions" ha assegurat la periodista.

Finalment, les circumstàncies han impedit que des de l'estudi es poguera acabar correctament la connexió en directe.

Uns fets que ha condemnat el Consell Rector i la Direcció d'À Punt, que a més han mostrat el seu suport als dos professionals que s'hi han vist afectats. També han volgut recordar que "el dret d'informar lliurement per part de tots els mitjans de comunicació s'ha de combinar amb el dret de manifestació i protesta".

En la mateixa línia, el Consell d'Informatius, òrgan de representació dels treballadors i treballadores d'À Punt, ha emés també un comunicat de condemna "ferma i categòrica de les agressions feixistes, físiques i verbals" que ha patit l'equip de professionals que ha cobert aquesta concentració. També s'ha denunciat "l'actitud intolerable de la ultradreta" concentrada a les seus socialistes que, segons s'apunta, durant tota la setmana "s'han cregut amb la impunitat necessària de llançar tota mena d'amenaces i coaccions als equips". El comunicat, a més, recorda que la tasca informativa és un servei essencial protegit per la Constitució.

Condemnes i mostres de suport

La Unió de Periodistes ha condemnat en les xarxes socials l’actitud dels manifestants que han agredit l’equip d’À Punt Notícies i ha mostrat el suport a ambdós professionals. “El dret legítim a la protesta mai no pot impedir el dret a informar”, han remarcat.

Així mateix, el president de la Generalitat i del Partit Popular valencià, Carlos Mazón, ha emfasitzat que "el respecte als mitjans de comunicació i als professionals que hi treballen és condició essencial de la nostra democràcia". El cap del Consell ha reprovat "la intolerància d'uns pocs".

Per la seua part, el PSPV-PSOE ha culpat “els silencis còmplices i els discursos enverinats del PP” de portar “hordes de violents als carrers que van contra la democràcia".

En aquesta línia, també Compromís ha mostrat la seua "més ferma condemna a este nou atac ultra contra el dret a la informació".

També et pot interessar

stats