Manifestacions a Catalunya en el segon aniversari de l'1-O al crit de "ni oblit ni perdó"

La Guàrdia Urbana comptabilitza 18.000 persones a Barcelona, xifra que l'organització eleva a 50.000.

VÍDEO | Manifestacions a Catalunya en el segon aniversari de l\'1-O al crit de \"ni oblit ni perdó\"

Milers de persones han eixit al carrer en diverses localitats catalanes per a commemorar el segon aniversari del referèndum unilateral de l'1 d'octubre de 2017 que el Tribunal Constitucional va declarar il·legal. 

A Barcelona, la manifestació convocada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha transcorregut amb normalitat, sense incidents destacables, i ha congregat 18.000 persones, segons la Guàrdia Urbana. L'organització, però, eleva la xifra a 50.000. 

La marxa ha començat a les set de la vesprada a la plaça Catalunya i ha continuat pel passeig de Gràcia. El punt final ha sigut l'Institut Jaume Balmes, un dels centres en què van haver-hi càrregues policials l'1 d'octubre de 2017.  

Els manifestants portaven estelades i llaços grocs, a més de pancartes en què reclamaven "pau i llibertat". Un dels crits més escoltats ha sigut "ni oblit ni perdó". Altres de les proclames que s'han llançat demanaven la "llibertat per als presos polítics" i "independència". Així, han reclamat a la classe política que assumisca la independència i la validesa del referèndum. 

El president de la Generalitat catalana, Quim Torra, lluny de rebaixar el to, ja ha advertit que l'objectiu final de l'executiu català continua sent la independència.

També et pot interessar

stats