Majoria absoluta municipal: entre l’agilitat de la gestió i la responsabilitat compartida amb altres formacions

Entrevistem els alcaldes de Paterna, Torrevella i Betxí, que han aconseguit el suport majoritari de l’electorat.

D'esquerra a dreta, els alcaldes amb majoria absoluta de Paterna (l'Horta), Torrevella (Baix Segura) i Betxí (la Plana Baixa)
D'esquerra a dreta, els alcaldes amb majoria absoluta de Paterna (l'Horta), Torrevella (Baix Segura) i Betxí (la Plana Baixa)

Les eleccions municipals del passat 26 de maig deixen governs de majoria absoluta en 387 municipis de la Comunitat Valenciana. Les notícies del matí ha volgut conéixer les impressions de tres dels alcaldes que governaran amb eixa majoria: Juan Antonio Sagredo, cap de llista del PSPV Paterna (l’Horta), Eduardo Dolón, que ha recuperat l’alcaldia del PP a Torrevella (Baix Segura), i Alfred Remolar, de Compromís Betxí, a la Plana Alta.

L’alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, ha destacat l’agilitat per a la gestió que suposarà passar de la majoria simple que defensava a una d’absoluta: “Possiblement tot siga més ràpid, perquè en la passada legislatura abans de fer cap decisió havies de parlar amb dos o tres formacions”. “Si en sis regidors s’han fet moltes coses, ara amb més les coses aniran més ràpid”, ha afegit. 

Eduardo Dolón ha destacat el canvi de 180 graus que s’ha produït a Torrevella, que passa d’un govern a cinc liderat pels Verds a una majoria absoluta del PP amb 14 regidors, tres mes que en els anteriors comicis. Dolón entén que el veïnat ha castigat el “retrocés” que ha patit la ciutat i ha criticat la falta d’assumpció de responsabilitats de l’anterior alcalde. “Alguns que han tingut la sort de ser alcaldes per ciència infusa, quan arriba el moment de signar la documents que exigeixen assumir una responsabilitat fugen per la porta de darrere. I això és el que ha passat a Torrevella”, ha dit. 

Una altre enfocament aporta Alfred Remolar, de Compromís Betxí. L’alcalde de la Plana Baixa revalida la majoria absoluta malgrat perdre 300 vots i un regidors en el camí. Tot i el suport majoritari, Remolar té previst oferir regidories a les altres formacions polítiques, com ha fet en les últimes dos legislatures. “Això no és cosa d’un partit o d’una persona; és de tots treballar pel nostre poble i per la nostra terra” afirma l’alcalde. “Obrirem la mà perquè tots els que vulguen treballar per beneficiar la nostra societat puguen fer-ho”, ha anunciat.

També et pot interessar

stats