Magdalena Valerio diu que el Govern d'Espanya "no pot comprometre's" a apujar la pensió mínima als 1.080 euros

La ministra de Treball també reconeix que no serà possible fixar un salari mínim de 1.200 euros, encara que li "agradaria".

La ministra Valerio, aquest dilluns, durant la trobada que ha mantingut a Biscaia amb representants del col·lectiu de pensionistes
La ministra Valerio, aquest dilluns, durant la trobada que ha mantingut a Biscaia amb representants del col·lectiu de pensionistes / Javier Zorrilla (Efe)

La ministra de Treball i Seguretat Social, Magdalena Valerio, ha reconegut aquest dilluns que el govern presidit per Pedro Sánchez "no pot comprometre's" a apujar l'any que ve l'import mínim de les pensions als 1.080 euros i a fixar un salari mínim interprofessional (SMI) de 1.200 euros, tal com reclamen les persones jubilades i pensionistes.

En una jornada marcada per les mobilitzacions de jubilats i pensionistes, en el Dia Internacional de les Persones Majors, Valerio s'ha reunit a Bilbao amb una representació del col·lectiu de pensionistes a Bizkaia que li ha plantejat les seues reivindicacions i els seus "dubtes" sobre l'acord aconseguit en la comissió del Pacte de Toledo per a revaloritzar les pensions en funció de l'IPC "real".

Valerio ha explicat que el govern central no pot assolir les reivindicacions del col·lectiu "perquè mentiria" si ho fera. "Ja ens agradaria a tot el govern", ha dit, en al·lusió a l'aprovació de la pensió mínima per l'import que demanen les persones jubilades. Per a la ministra, en tot cas, existeixen ara dues proritats que tant el mateix executiu central com la societat "han de tindre clares": la sostenibilitat social del sistema públic de pensions per a garantir el manteniment del poder adquisitiu, i la sostenibilitat financera del sistema.

Davant de la posició anunciada pel Govern d'Espanya, obstinat a "lluitar" per la viabilitat del sistema públic de pensions a llarg termini, el col·lectiu de pensionistes pensa continuar fent pressió mitjançant pròximes mobilitzacions.

També et pot interessar

stats