Macron rep una galtada en una visita oficial a l'est de França

El president francés ha sigut agredit quan s'ha acostat a una tanca a saludar la gent que l'esperava al carrer

Imatge de l'agressió que ha patit el president francés Emmanuel Macron / AFP

El president francés, Emmanuel Macron, ha rebut aquest dimecres una galtada en un acte oficial a Drôme, a la regió del sud-est del país, Alvèrnia-Roïne-Alps. El mandatari ha patit aquesta agressió en acostar-se a una tanca a saludar la gent que l'esperava al carrer. Dues persones han sigut detingudes pels fets.

Macron es trobava a la zona en la segona etapa d'una minigira que està fent per França per a "prendre el pols" al país, segons les seues paraules, el mateix mes de les eleccions regionals, que se celebraran el 20 i el 27 de juny, i quan falta un any per a les presidencials.

L'Elisi s'ha limitat a confirmar que "un home ha intentat colpejar-lo", encara que el vídeo fa la sensació que sí que l'arriba a tocar, i ha assenyalat que no faran més comentaris sobre aquest tema, encara que sí que ha precisat que els intercanvis de Macron amb la gent van prosseguir després del succés.

Les reaccions de rebuig per l'agressió no s'han fet esperar. I des del primer ministre, Jean Castex, a la presidenta de la ultradretana Agrupació Nacional, Marine Le Pen, han condemnat el fet.

També et pot interessar

stats