Macron qualifica de ''racista'' i ''mentider'' el programa de Marine Le Pen

L'opositora ha denunciat el to ''agressiu'' de Macron i diu que és conseqüència dels resultats negatius de l'actual president en les enquestes

Imatge d'arxiu del president francés, Emmanuel Macron
Imatge d'arxiu del president francés, Emmanuel Macron / À Punt NTC

El president francés, Emmanuel Macron, favorit per a la renovació en el càrrec en les eleccions d'aquest mes, va qualificar de "racista" i "mentider" el programa de la seua opositora Marine Le Pen.

Macron argumenta el racisme en el programa de la líder ultradretana per la polèmica "preferència nacional", amb la qual qualsevol ciutadà francés tindrà avantatge sobre una persona estrangera, per exemple, en la candidatura a un treball o en l'adquisició d'un habitatge social. I, per altra banda, opina que aquesta deriva racista "pretén polaritzar la societat".

A més, també el qualifica de "mentider" per les propostes de Le Pen d'augmentar les pensions, abaixar l'IVA o bloquejar els preus.

La líder ultradretana va replicar Macron en una entrevista, el mateix dia, en la qual va dir estar sorpresa per l'acusació de racista, ja que segons Le Pen la "preferència nacional" "no s'ha considerat racisme mai" perquè hi ha normatives equivalents en països com Austràlia o Suïssa. I a més ha argumentat que no hi ha cap proposta "que discrimine els francesos".

Le Pen ha volgut assenyalar el to "agressiu" de Macron que ella entén com "nerviosisme" davant les perspectives de vot després de conéixer el resultat de les últimes enquestes publicades. Els diferents instituts demoscòpics han assenyalat des de fa més d'una setmana una rebaixa de les expectatives per a Macron i un augment de les de Le Pen.

També et pot interessar

stats