Macron adverteix Ciutadans que trencarà amb ells si pacta amb Vox

La formació de Rivera diu que no se sent concernida per l'advertiment i insisteix que no hi ha cap tipus d'acord amb la ultradreta.

Macron adverteix Ciutadans que trencarà amb ells si pacta amb Vox
Macron adverteix Ciutadans que trencarà amb ells si pacta amb Vox

Les negociacions postelectorals a Espanya i, en particular, les possibles aliances que puga haver-hi entre Ciutadans i Vox, han generat "preocupació" en el govern francés.

El president, Emmanuel Macron està disposat fins i tot a replantejar-se la "cooperació política" amb la formació d'Albert Rivera si pacta algun tipus de "plataforma comuna" amb la ultradreta.

El partit del president francés i Ciutadans cooperen des de fa un temps a escala europea i aspiren a conformar grup comú a l'Eurocambra. Aquest grup es descriu com a "progressista" i "proeuropeu", i segons el partit francés, ha d'haver-hi "coherència" i, per tant, no té cabuda que un dels seus integrants arribe a acords amb una formació d’ultradreta.

Cs no es dona per al·ludit

Ciutadans ha assegurat que no se sent concernit per l'advertiment de Macron i insisteix que no hi ha cap tipus d'acord amb Vox.

La formació ha explicat que en l'executiva del passat 3 de juny va aprovar que no s'asseurien a negociar acords de govern amb Vox en cap taula "a tres" i que no hi hauria pactes de govern tripartits.

Vox demana a Sánchez que ature la "ingerència francesa"

Vox ha qualificat "d’ingerència" en "la sobirania nacional" l'avís del govern francés d'excloure Ciutadans del grup de l’Eurocambra si pacta amb ells.

De fet, el partit ha registrat en el Congrés una interpel·lació urgent en la qual reclama al govern en funcions que "actue en defensa i salvaguarda de la independència" en la formació dels governs municipals i autonòmics.

També et pot interessar

stats