El macrodecret laboral del subsidi a parats de 52 anys suposa un impacte de 1.600 milions d’euros

Un total de 114.000 persones es beneficiaran d’aquesta ajuda per primera vegada.

Les ministres Magdalena Valerio i Isabel Celaá en roda de premsa. Europa Press
Les ministres Magdalena Valerio i Isabel Celaá en roda de premsa. Europa Press

El decret llei amb diferents mesures en l'àmbit laboral, entre elles la recuperació del subsidi de desocupació per a majors de 52 anys, suposa un impacte pressupostari total d'uns 1.611,44 milions d'euros. Així es desprén de la memòria econòmica del decret que acompanya l'aprovació de la nova norma aprovada pel Consell de Ministres el passat 8 de març.

Del total quantificat, el subsidi per desocupació representa un total de 1.263 milions d'euros, ja que es preveu que 379.465 persones es beneficien de l'ajuda. D’elles, 114.000 persones es beneficiaran del subsidi per primera vegada, tot i que el govern espanyol no preveu que l’obtinguen en el primer any de la vigència de la mesura.

Durant la presentació del decret, la ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social, Magdalena Valerio, va assenyalar que l'augment dels ingressos per cotitzacions de 3.300 milions d'euros permet "marge de maniobra" per a quadrar aquestes mesures amb els pressupostos de 2018 prorrogats.

Malgrat això, l’executiu espanyol assenyala en la memòria econòmica que, en cas de ser necessari, es recorrerà al romanent de tresoreria no afectat de la Seguretat Social, d'11.395 milions d'euros a 31 de desembre de 2017, amb la finalitat de garantir que és possible fer front a l'augment de la despesa.

També et pot interessar

stats