Luis Santamaría: "El PSOE necessita desvincular-se dels ancoratges imposats pels seus companys de viatge"

Entrevistem Luis Santamaría, diputat del Partit Popular per València al Congrés i membre de la comissió de reconstrucció.

VÍDEO | Luis Santamaría: "El PSOE necessita desvincular-se dels ancoratges imposats pels seus companys de viatge".

Aquest divendres es van aprovar les conclusions de la comissió de reconstrucció econòmica i social després de la crisi del coronavirus, que han rebut valoracions positives per part dels agents socials i econòmics, així com també de la patronal i dels sindicats, però que no van comptar amb el vot a favor del Partit Popular.

El diputat del Partit Popular per València al Congrés i membre de la comissió de reconstrucció econòmica i social, Luis Santamaría, ha explicat en À Punt Notícies Migdia que no és cert que el PP no haja tingut voluntat de dialogar, tal com va criticar la portaveu del Partit Socialista al Congrés, Adriana Lastra.

Segons Santamaría, el PP va fer un conjunt de propostes que foren rebutjades pel PSOE, com ara l'estudi dels instruments jurídics amb els quals l'Estat ha estat lluitant contra la pandèmia, per a avaluar si hi ha hagut un "equilibri entre les restriccions de les llibertats fonamentals i la protecció de la salut", realitzar una anàlisi de l'impacte de la crisi o allargar el debat de la comissió.

El diputat popular ha explicat també que el seu partit ha presentat huitanta esmenes, de les quals només n’han acceptades "quatre o cinc". "Espere que en compte de dir-nos irresponsables hi haja voluntat de negociar", ha afegit.

Preguntat per la possibilitat de canviar el seu vot de cara a la votació definitiva, Santamaría ha assegurat que cal tindre "voluntat de seguir buscant punts de trobada".

Santamaría ha criticat que Esquerra Republicana de Catalunya es negue a dialogar amb el govern si aquest pacta amb el PP o Ciutadans, i ha afirmat que el partit socialista necessita "desvincular-se d'alguns dels ancoratges que li imposen els seus companys de viatge".

També et pot interessar

stats