Luis Planas compareixerà la setmana que ve en el Congrés per la crisi dels cítrics

El ministre d’Agricultura ha assegurat a Brussel·les que la Comissió Europea (CE) està observant l'evolució del mercat.

El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, en imatge d'arxiu. Zipi (Efe)
El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, en imatge d'arxiu. Zipi (Efe)

El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, compareixerà el dimecres, 6 de febrer, en el Congrés dels Diputats per a retre comptes davant de la comissió que analitza la situació de la producció de cítrics a Espanya.

Així ho ha confirmat la diputada socialista Patricia Blanquer, després que Units Podem i Compromís exigiren les seues explicacions, una sol·licitud que també ha rebut el suport del Partit Popular i Ciutadans.

Planas assegura que la CE està analitzant l’evolució del mercat

Luis Planas ha assegurat aquest dilluns a Brussel·les que la Comissió Europea està analitzant l'evolució del mercat dels cítrics. 

A més, el ministre d'Agricultura ha insistit que, a banda de les importacions de països tercers, aquesta campanya ha tingut altres factors adversos com ara un excés de producció, que ha arribat als 7 milions de tones; una producció tardana per les pluges de la tardor; i un descens en el consum de taronja a Europa, atribuït a les temperatures més suaus d'enguany. 

Planas ha assegurat que el sector dels cítrics té futur, però ha apuntat cap a un factor clau com és la interprofessional del sector, sobre la qual ha manifestat que no està funcionant.

També et pot interessar

stats