Luis Barcala: “Guanyarem a la ciutat d’Alacant amb prou majoria per a governar en solitari”

El candidat del PP a la reelecció assegura que intentarà governar sense Vox, encara que no obtinga la majoria absoluta

L'alcalde d'Alacant i aspirant a la reelecció Luis Barcala (PP) / À Punt NTC

Luis Barcala està segur que revalidarà l’alcaldia d’Alacant el 28M “amb prou majoria per a governar en solitari”, sense necessitat del suport de Vox ni de Ciutadans, actual soci de govern, que veu “enfonsat”. No descarta la majoria absoluta, però no creu que calga per a tocar la vara de comandament municipal, perquè considera que el 28M sumarà més vots que totes les forces d’esquerra. “No és necessària una majoria absoluta per a governar en solitari a Alacant i les dades diuen que serà així” ha assegurat l’alcaldable en Les Notícies del Matí, on ha recordat que en els seus dos mandats no ha “governat ni un sols dia amb majoria absoluta” i ha destacat el fet d’haver “signat pactes amb totes les forces”.

Considera l’estabilitat un dels avals del seu mandat, que ha contraposat a l’exemple negatiu que atribueix a les coalicions progressistes, amb l’exemple més immediat en la que el va precedir a Alacant. Assegura que amb el PP “l’Ajuntament ha deixat de ser un problema i serà un instrument per a resoldre’ls”. A això assegura haver-se esforçat “al màxim” en la legislatura, contra els atacs de l’oposició, a què culpa d’haver frenat l’aprovació dels pressupostos de la ciutat “per càlculs electoralistes”.

Apel·le al vot útil del votant de Ciutadans. Si està satisfet amb la gestió municipal de la coalició, que sàpia que l'he dirigida jo

Denuncia la presumpta marginació a què la Generalitat i l’Estat han condemnat la ciutat. Assegura que no s’hi ha “posat ni una pedra als tres centres de salut pendents”, no s’ha edificat “un nou centre escolar en hui anys” i no s’ha construït “ni s’ha posat un metre de via de TRAM”, unes mancances en les quals ha situat la prioritat política del seu partit si conserva el govern. També en la neteja, després d’admetre que “la ciutat no està tan neta com m’agradaria” i per això s’ha renovat la contracta, amb més personal i maquinària. Culpa de l’infrafinançament el deteriorament de certs serveis públics, que assumeix “sobrepassats” pel fet d’atendre més persones de les censades. No obstant això, creu que “Alacant està de moda”, com demostra el creixement poblacional —ha superat Bilbao— i el de l’ocupació, per damunt de la resta de capitals valencianes, un mèrit que atribueix en part a la gestió municipal.

El candidat de PP assegura que el govern municipal ha fet “un esforç impressionant” que “es veu al carrer i que la gent reconeix”. I demana el suport per als populars perquè creu que són “els únics” que mostren “disposició i capacitat” per a fer que Alacant continue avançant. Ha apel·lat Barcala al “vot útil” concentrant en la seua formació, amb un missatge dirigit a la gent “desencantada", en concret als que donaren suport a Ciutadans, la formació amb què encara comparteix coalició a l'Ajuntament. Els ha recordat que "si estan satisfets amb la gestió, qui l'ha dirigida soc jo". Els promet un "govern fiable", diferent d’altres opcions i possibles coalicions que "han donat un espectacle vergonyós”.

També et pot interessar

stats