Lovaina és designada Capital Europea de la Innovació en 2020

València es presentarà de nou en 2021

Lovaina és designada Capital Europea de la Innovació en 2020
Lovaina és designada Capital Europea de la Innovació en 2020

València no ha sigut finalment triada aquest dijous com a Capital Europea de la Innovació 2020 però es presentarà el pròxim any. Ho ha anunciat Carlos Galiana, regidor d'Innovació de l'Ajuntament de València, poc després que la Comissió Europea fera oficial aquest matí, que la seleccionada enguany per a aquest títol és Lovaina.

La capital valenciana competia amb cinc ciutats europees més per aquesta consideració. València era l'única representant espanyola en les fases finals d'aquest procés. La ciutat rebrà un milió d'euros per a destinar a solucions innovadores.

A la fase final havien arribat també Cluj-Napoca (Romania), Espoo (Finlàndia), Helsingborg (Suècia), Lovaina (Bèlgica) i Viena (Àustria). El jurat valorava quines solucions s’han donat per a oferir resposta a desafiaments socials com el desenvolupament urbà i com involucren comunitats locals en la presa de decisions.

Unes hores abans de fer-se pública la decisió de la Comissió Europea, Galiana, explicava a Les notícies del matí que València s'ha presentat a aquesta convocatòria amb un pla estratègic, Missions València 2030. Galiana ha assegurat que la candidatura ja ha aconseguit situar València en el mapa europeu de la innovació. També ha comportat ja l'entrega de 100.000 euros.

El regidor havia anticipat també que el premi s'invertirà en la posada en marxa del pla estratègic. "És un projecte molt treballat que marcarà la política d'innovació de la ciutat i que es traduirà en tres reptes que es triaran des de la iniciativa política i tres més que seleccionarà la ciutadania. Els reptes poden anar des d'intentar reduir la utilització del plàstic en un 90% fins a 2030, tindre netes les platges o l'Albufera", ha detallat durant l'entrevista.

D'altra banda, València ha proposat a les sis ciutats finalistes crear un grup de treball per tal de presentar un projecte conjunt al Pacte Verd Europeu. El Pacte Verd Europeu busca convertir el continent europeu en el primer a ser climàticament neutre.

També et pot interessar