De los Cobos acusa els Mossos de facilitar l'1-O en lloc d'impedir-ho

El coronel que va coordinar l'operatiu policial assegura que mecanisme del cos autonómic estava plantejat "perquè no funcionara".

De los Cobos acusa els Mossos de facilitar l\'1-O en lloc d\'impedir-ho
De los Cobos acusa els Mossos de facilitar l'1-O en lloc d'impedir-ho

El que va ser responsable de la coordinació policial per a frenar l'1-O, el coronel Diego Pérez de los Cobos, ha dit que va ser "insuficient, inadequat i ineficaç" el dispositiu que van posar en pràctica els Mossos durant la celebració del referèndum d'independència a Catalunya l'1 d'octubre del 2017. Segons ha declarat durant el juí contra la cúpula del ‘procés’, l'operatiu estava més encaminat a facilitar la realització del referèndum il·legal que ha impedir el seu compliment".

De los Cobos, que ha declarat com a testimoni, ha conclós en el Tribunal Suprem que els Mossos van actuar "amb passivitat absoluta", inclosos els 233 centres en els quals havien demanat suport. Fins i tot arriba a dir que, en vora una desena, els Mossos van intentar "obstruir físicament" l'actuació de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, fet que va provocar situacions "delicades".

Així, ha criticat el pla de la policia autonòmica catalana, des de la concepció com a "binomis" d'agents sense capacitat per a actuar, fins l'aplicació: "El mecanisme estava fet perquè no funcionara", ha assegurat.

Una intervenció "exquisita"

El coordinador de l'operatiu policial ha volgut deixar clar que l'1-O "no hi va haver cap intervenció contra votants", només contra les persones que impedien l'accés als col·legis. A més, ha insistit que es va fer un "ús exquisit" de la força.

També et pot interessar

stats