Llum verda al requisit lingüístic a Dénia, que s'aplicarà a partir del 2020

El PP no descarta recórrer contra l'acord plenari davant dels tribunals perquè el considera "contrari a dret".

Ajuntament de Dénia
Ajuntament de Dénia

L'Ajuntament de Dénia, a la Marina Alta, ha aprovat demanar el requisit lingüístic de valencià en diferents nivells d'acord amb el lloc de treball. El ple ha donat llum verda al canvi puntual en la relació de llocs de treball que afectarà, a partir del juliol de 2020, les noves places i les promocions internes.

Aquesta modificació ha tirat avant amb els vots a favor del PSOE i de Compromís. PP, Ciutadans i Gent de Dénia s'hi han oposat. El grup municipal popular adverteix que no descarta recórrer contra l'acord plenari davant dels tribunals perquè el considera "contrari a dret".

La proposta que ha portat al ple el govern socialista que encapçala Vicente Grimalt estableix diferents nivells de competència en valencià que s'han d'acreditar: coneixements orals per al grup AP, nivell elemental per a administratius, nivell mitjà per a grups A1 i A2 i nivell superior per a la plantilla del departament de Normalització Lingüística.

El regidor de Normalització Lingüística, Òscar Mengual, assegura que hi ha sentències que avalen la mesura, relacionades amb els casos d'altres ajuntaments que van introduir el requisit fa anys, com ara Gandia. Insisteix a dir que es tracta d'una decisió basada en la proporcionalitat, "un extrem que es compleix des del moment en què el requisit lingüístic està adaptat a la tipologia de llocs que hi ha en la relació de llocs de treball”.

En qualsevol cas, Mengual assegura que no s'aplicarà a tota la plantilla perquè els llocs consolidats "ja estan consolidats".

També et pot interessar

stats