Llum verda a la llei d'acompanyament als pressupostos

El ple de les Corts aprova la norma amb el vot a favor de PSPV, Compromís i Podem.

Imatge d’arxiu d’un ple de les Corts
Imatge d’arxiu d’un ple de les Corts / Europa Press

El ple de les Corts ha donat llum verda a la coneguda com a llei d'acompanyament als pressupostos, amb el vot a favor de PSPV, Compromís i Podem, formació aquesta última que ha marcat les diferències amb els socis del Botànic, als quals ha acusat de “sacrificar” el seu programa de cara a l'any electoral.

Podem ha lamentat que no s'hagen assumit “qüestions fonamentals” com la taxa turística i a les begudes ensucrades, i la reducció de ràtios en escoles d'infantil, i ha tornat a reclamar l'aplicació per part del Consell de l'impost a la incineració de residus.

La llei de mesures fiscals, de gestió administrativa i financera i d'organització de la Generalitat ha sigut rebutjada pel PP que la considera “sectària, fosca i perversa”, i Ciutadans, que ha pactat durant la tramitació algunes esmenes com la que permet obrir a organismes autònoms la gestió dels ports de la Generalitat i garantir la reinversió en cadascun d'ells del 40% dels ingressos per taxes. Tots dos partits han defés, sense èxit, les seues propostes per a rebaixar impostos.

PP i Cs demanen menys impostos

La portaveu adjunta del PP, Eva Ortiz, ha remarcat que la seua posició és la mateixa que el primer dia i ha defés les seues esmenes per a abaixar els impostos, amb deduccions per naixement de fills, la bonificació al 99% de l'impost de successions i donacions, i ha mostrat el seu “no rotund a més tributs que llasten la competitivitat, el creixement i l'ocupació”.

Antonio Woodward, de Ciutadans, ha lamentat, per part seua, que el Botànic “no vol abaixar els impostos a tots els valencians que va vindre a rescatar” i ha assegurat que no es cansaran de proposar que tots els ciutadans paguen menys impostos.

Per la seua banda, Mata ha assenyalat que són impostos “justos” que graven els que tenen més diners, en una “correcció de la riquesa del món” i ha recordat que existeixen mínims exempts de tributació “molt elevats”. També ha incidit que “gràcies al fet que els que més tenen paguen més”, es poden oferir beques i que mai donaran suport a “la demagògia de la baixada universal d'impostos”.

També et pot interessar

stats