Lloguer social i el Parc de Sagunt II, avanços en la primera reunió bilateral Generalitat-govern espanyol

VÍDEO | Lloguer social i el Parc de Sagunt II, avanços en la primera reunió bilateral Generalitat-govern espanyol

La Generalitat i el govern espanyol han celebrat a València la primera comissió bilateral que les dues parts mantenen des que l'any 2000 es va crear aquest òrgan de coordinació. 

La recent suspensió dels pressupostos al Congrés, que garantien prop del 10% de les inversions a la Comunitat Valenciana, ha rebaixat les grans expectatives que s'havien posat en la trobada. 

Malgrat que la millora del finançament s'ha abordat en l'agenda del dia, la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, ha condicionat la possibilitat de millores al resultat dels comicis generals del 28 d'abril. 

Batet ha avançat que la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, es reunirà amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, la pròxima setmana per a buscar solucions "de manera immediata" a un dels compromisos que ha quedat enlaire per la no aprovació dels pressupostos: la condonació dels 373 milions de deute de la Marina.  

1.036 vivendes per a lloguer social

Amb tot, la comissió ha permés tancar alguns assumptes i ha derivat en l'anunci de diversos projectes conjunts, segons ha explicat Ximo Puig, que ha qualificat la trobada de "fructífera".

Entre les iniciatives destaca el desenvolupament de Parc de Sagunt II -l'ampliació de l'àrea industrial i logística del Camp de Morvedre- o el projecte de 1.036 habitatges per a lloguer social a Manises, Silla, Torrent i València. 

El president del la Generalitat i la ministra també han avançat que Espanya injectarà cinc milions per a promocionar el Pla de destinacions turístiques madures i activarà a través de l'ICEX i l'Ivace una campanya de promoció dels cítrics a la Xina i el Canadà.

En matèria d'agricultura, també s'ha anunciat una cimera amb el sector citrícola, les comunitats autònomes productores i el govern el pròxim set de març per a plantejar mesures "de xoc" per a ajudar els agricultors afectats i defendre els seus interessos.

També et pot interessar

stats