Llocnou de la Corona, el poble amb un candidat per cada cinc habitants

Amb una població de 124 persones al padró, s'hi presenten cinc candidatures, la majoria integrades per forasters

PP, PSPV, Compromís, Vox i Pel Dret seran les opcions per als llocnouins i llocnouines, amb unes llistes farcides de forasters

A Llocnou de la Corona (Horta Sud), el poble per extensió més menut d'Espanya, s'han presentat fins a cinc candidatures diferents per a les eleccions municipals del 28 de maig. Un total de 25 persones, més suplents, per a un municipi amb una població de 124 al padró. És a dir, hi ha un candidat per cada cinc habitants.

PP, PSPV, Compromís, Vox i Pel Dret seran les opcions per als llocnouins i llocnouines, amb unes llistes farcides de forasters. Segons explica un veí, només sis persones són del poble: quatre s’han presentat sota les sigles del Partit Popular i dues amb el Partit Socialista. 

Pepita Alapont, tinent d’alcalde de la població, assegura que “sempre hi ha hagut un parell de candidatures però com aquesta vegada, cinc candidatures, en la vida”. Així doncs, aquest poble podria assolir el rècord de ser el que té més llistes electorals per habitant. 

Llocnou de la Corona funciona amb un sistema de llistes obertes: cada formació pot presentar fins a cinc candidats i cada elector o electora pot escollir fins a quatre candidats, siguen del partit que siguen.

Una altra peculiaritat electoral d’aquest municipi és el recompte de vots. Amb un centenar d'habitants, són dels primers a tot el país a tindre el resultat.  

També et pot interessar

stats