Llibertat provisional per a sis dels condemnats en el cas Emarsa

El tribunal rebutja la petició de presó per a tots ells, però decreta mesures cautelars "per a assegurar la seua presència a la citació judicial".

La secció cinquena de l'Audiència de València ha decretat llibertat provisional amb mesures cautelars per a sis dels 24 condemnats pel cas Emarsa fins que la sentència siga ferma. Tant la fiscalia com la resta d'acusacions havien sol·licitat presó provisional.

Es tracta de Vicente Ros, condemnat a sis anys i sis mesos de presó, i Enrique Sena, pena de sis anys i un dia, els dos relacionats amb Notec; l'exgerent de l’Epsar José Juan Morenilla, nou anys; l'exvicepresident popular de la Diputació de València, exalcalde de Manises i expresident d'Emarsa Enrique Crespo, deu anys; l'exdirector financer de l'entitat, Enrique Arnal, huit anys i sis mesos; i, finalment, l'exgerent, Esteban Cuesta, condemnat a 12 anys i mig de presó.

Per la seua banda, el seté dels citats a les vistes d'aquesta jornada, l'exinformàtic Sebastián García Martínez, condemnat a set anys i sis mesos, també s'ha presentat, però la seua compareixença s'ha posposat perquè el seu advocat no ha pogut estar present.

Arguments del tribunal

El tribunal entén que l'única raó per la qual procediria dictar la presó provisional dels condemnats en primera instància seria "el risc de fugida representat per l'extensió de la pena de presó imposada en la sentència dictada en aquesta causa". No obstant això, ressalta que aquests sis condemnats "han complit amb totes i cadascuna de les presències requerides pel tribunal", malgrat que pesaven sobre ells durant el procés judicial "penes greus i superiors a les imposades en sentència". 

Per això, la sala ha conclòs que "la possibilitat de fugir de la justícia l'han tinguda al llarg de l'existència d'aquesta causa que és, sens dubte, un període de temps important i des que va ser notificada la sentència fins al moment de la celebració" de la compareixença d'aquest dimecres. Així mateix, ha argumentat "l'arrelament" dels condemnats, ja que que tots ells tenen família i residència a València o poblacions pròximes.

Per tant, el tribunal rebutja la petició de presó per a tots ells, però decreta mesures cautelars "per a assegurar la seua presència a la citació judicial".

També et pot interessar

stats