Llibertat provisional per als 7 detinguts en l'operació Flotador de Sagunt

Entre els arrestats hi ha un regidor de l'Ajuntament, una exregidora del PP i qui va ser interventor de la corporació.

Llibertat provisional per als 7 detinguts en l\'operació Flotador de Sagunt
Llibertat provisional per als 7 detinguts en l'operació Flotador de Sagunt

La jutgessa del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 ha deixat en llibertat provisional i sense mesures cautelars els set detinguts a Sagunt en l'operació Flotador, que investiga irregularitats en el concurs per a la gestió municipal de l'aigua. En la causa oberta hi ha 12 persones investigades pels delictes de prevaricació, malversació i falsedat documental. Entre els arrestats hi ha un regidor de l'Ajuntament, una exregidora i qui va ser l'interventor de la corporació.

L'Ajuntament de Sagunt es personarà en el procés judicial si es confirmen les irregularitats en la gestió de l'aigua. L'alcalde de la població, Quico Fernández, confia que es depuraran totes les responsabilitats que es deriven de l'operació Flotador. Des d'Aigües de Sagunt també asseguren que col·laboraran en la investigació.

Les diligències es remunten al 2015, quan es va obrir l'operació Flotador per a investigar presumptes delictes de suborn i prevaricació. La investigació deriva d'unes presumptes irregularitats en el concurs convocat per l'Ajuntament de Sagunt per a la selecció d'un soci privat en la constitució d'una societat mixta per a la gestió del cicle integral de l'aigua a la ciutat. La quantitat presumptament malversada podria ascendir a 24 milions d'euros, que es deriven de la constitució de la societat mixta Aigües de Sagunt, segons la Policia Nacional. La Fiscalia de València va presentar una denúncia per les irregularitats detectades pel Tribunal de Comptes. En aquell moment, els agents requisaren documentació i expedients relatius a l'etapa en què l'alcalde de Sagunt era Alfredo Castelló, hui diputat del PP a les Corts.

També et pot interessar

stats