Llibertat amb càrrecs per als nou detinguts relacionats amb el finançament del ‘procés’

La causa investiga un presumpte finançament amb fons públics de les despeses de Puigdemont.

L’exconseller d’ERC Xavier Vendrell abraça Marta Molina, també detinguda en aquesta operació
L’exconseller d’ERC Xavier Vendrell abraça Marta Molina, també detinguda en aquesta operació / Toni Albir (Efe)

El titular del jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre, ha acordat deixar en llibertat amb càrrecs aquest divendres els nou detinguts per la seua presumpta relació amb el finançament del ‘procés’, informen fonts judicials.

Dels 21 detinguts dimecres passat per la Guàrdia Civil, més de la meitat van quedar en llibertat el mateix dia. Els altres nou detinguts, després de passar dues nits en dependències de la Benemèrita, han comparegut aquest divendres davant del jutge, en una sessió en què tots ells s'han acollit al seu dret a no declarar. Tots han quedat en llibertat i la Fiscalia no ha demanat cap mesura cautelar.

La causa investiga una presumpta trama acusada de desviar subvencions públiques per a finançar les despeses de l'expresident Carles Puigdemont a Waterloo, investigada arran de converses telefòniques intervingudes durant l'any i mig en què el cas s'ha mantingut sota secret de sumari.

El jutge situa l'exconseller d'ERC Xavier Vendrell en la direcció de Tsunami Democràtic, plataforma des de la qual suposadament "va promoure" desordes públics després de la condemna a la cúpula del procés l'octubre de 2019.

La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha denunciat que aquesta operació es basa en un "muntatge policial" per a "desacreditar" i "dividir" l'independentisme.

També et pot interessar

stats