Llibertat per als mossos detinguts i per a l'exconsellera

La policia deixa en llibertat els acompanyants de Carles Puigdemont. A Edimburg el 12 d'abril es decidirà el lliurament de Clara Ponsatí.

La Policia Nacional ha deixat en llibertat Josep Lluís Alay Rodríguez, l'historiador que acompanyava Carles Puigdemont diumenge passat
La Policia Nacional ha deixat en llibertat Josep Lluís Alay Rodríguez, l'historiador que acompanyava Carles Puigdemont diumenge passat / Marta Pérez (EFE)

Després d'unes hores de retenció, la policia espanyola ha deixat en llibertat els tres acompanyants de l'expresident català, Carles Puigdemont. Són dos mossos i l'historiador comissionat de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona, Josep Lluís Alay, als quals havien detingut per un presumpte delicte d'encobriment.

Segons el Ministeri de l'Interior, les detencions les han efectuades dins de les investigacions que té en marxa la Fiscalia de l'Audiència Nacional, per haver ajudat Puigdemont a fugir de la justícia.

Les detencions han tingut lloc en territori espanyol. Al primer mosso l'han detingut en arribar a l'aeroport del Prat i al segon, a sa casa. Els tres detinguts i l'empresari Josep Maria Matamala viatjaven amb l'expresident Puigdemont cap a Brussel·les quan tornaven de Finlàndia.

Ponsatí haurà d'esperar fins el 12 d'abril

Mentrestant a Edimburg el jutge ha deixat en llibertat Clara Ponsatí, l'exconsellera d'Ensenyament que aquest matí s'ha presentat davant de les autoritats escoceses en virtut de l'orde de detenció internacional emesa pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena. El 12 d'abril es decidirà si la lliuren a Espanya o no. Llarena acusa l'exconsellera d'un delicte de rebel·lió que podria arribar a 25 anys de presó i un altre delicte de malbaratament, amb pena de 8 anys de presó.

També et pot interessar

stats