Els lletrats municipals no veuen fraccionament de les factures del cas Comerç

El ministeri fiscal demana deu anys d'inhabilitació per a Echávarri, el seu cap de gabinet i l'exresponsable de Comerç.

L'exalcalde d'Alacant, Gabriel Echávarri
L'exalcalde d'Alacant, Gabriel Echávarri / Europa Press

Els lletrats municipals d'Alacant, Manuel Cordón, cap de l'assessoria jurídica de l'Ajuntament, i Pablo Núñez de Cela, lletrat assessor jurídic del consistori, han contradit l'opinió dels tècnics municipals en considerar que "no va haver-hi fraccionament de contractes" en la tramitació de les 25 factures menors del cas Comerç per les quals es jutja l'exalcalde socialista de la ciutat Gabriel Echávarri.

En la tercera sessió del judici, els lletrats han declarat en qualitat de testimonis pel cas en què s'investiguen un total de 25 factures dirigides a la promoció publicitària del Comerç, al finançament i promoció publicitària de la gala dels Premis del Comerç 2016 i a la renovació de la cartelleria i senyalística dels mercats municipals i un mercat ambulant per 189.762,86 euros. En el procediment judicial figuren també com a acusats el cap de gabinet d'Echávarri, Lalo Díez, i l'assessor i l'exresponsable de Comerç per delegació, Pedro de Gea.

El ministeri fiscal demana per als tres implicats deu anys d'inhabilitació per prevaricació continuada en considerar en les seues qualificacions prèvies el presumpte fraccionament dels contractes de manera deliberada.

En les seues intervencions, Cordón i Cela han assegurat que les factures manquen d'unitat funcional i han negat que hi haguera pressions per part de l'alcalde.

També et pot interessar

stats