'Llei mordassa': quatre anys entre demandes i promeses de derogació

La norma va entrar en vigor l'1 de juliol del 2015 i encara continua vigent, tot i la polèmica que ha generat.

VÍDEO | \'Llei mordassa\': quatre anys entre demandes i promeses de derogació

Ara fa quatre anys, l'1 de juliol del 2015, va entrar en vigor la Llei de seguretat ciutadana, més coneguda com la llei mordassa, perquè comportava la limitació de llibertats i drets fonamentals, com el de manifestació o el d'expressió. Uns mesos abans, el 26 de març, el PP va tirar avant el text amb tota l’oposició en contra. 

Aquesta normativa, successora de la llei Corcuera de l'any 1992, assumia el que fins a aquell moment el Codi Penal considerava faltes, que passaven aleshores a ser infraccions administratives amb multes que van dels 100 als 600.000 euros en funció de la gravetat del cas.

Amb l'arribada de Pedro Sánchez a la presidència del govern s'obria la porta a la reforma o derogació d'aquesta llei

A pesar de ser una reforma molt reivindicada pels col·lectius socials, no va ser fins a l'octubre passat quan va començar a caminar la ponència de la qual n’eixirien les modificacions.

No obstant això, la decisió del govern central d'avançar les eleccions al 28 d'abril va paralitzar aquesta reforma. El Congrés es va dissoldre el 5 de març i va deixar enlaire la modificació d'aquesta polèmica llei que fa quatre anys que està en vigor.

Les principals associacions de periodistes n'han demanat la derogació en entendre que limita "l'exercici lliure del periodisme". 

També et pot interessar

stats