La llei sobre l'eutanàsia del PSOE estrena la iniciativa lesgislativa del nou Congrés

La majoria parlamentària dels socialistes assegura propostes de regulació en temes de memòria democràtica, mediambientals o contra el control parental

La portaveu socialista al Congrés, Adriana Lastra
La portaveu socialista al Congrés, Adriana Lastra / Javier Lizón (Efe)

La proposició de llei sobre l'eutanàsia del PSOE estrenarà la iniciativa legislativa al Congrés per voluntat dels socialistes, que justifiquen la decisió en la demanda de regulació en aquest aspecte per part de la societat espanyola. Així ho ha confirmat la portaveu socialista, Adriana Lastra, després de la junta de portaveus.

Lastra ha avançat que el Grup Socialista ha aprofitat la majoria parlamentària per a registrat les iniciatives amb les quals vol dibuixar un “full de ruta” per a la legislatura. Aquestes inclouen propostes en matèria de memòria democràtica, contra l'anomenat control parental, la lluita contra el canvi climàtic o sobre els desastres naturals.

“Governabilitat i estabilitat” són les aspiracions de l'executiu espanyol en paraules de Lastra, que ha manifestat el desig que “no hi haja divendres negres sinó dimarts il·lusionants”. La portaveu s'ha mostra optimista per a l'aprovació dels pressupostos “tot i el soroll” de la dreta mediàtica, després dels acords amb els agents socials per a pujar el salari mínim i el sou dels funcionaris.

També et pot interessar

stats