La llei del joc arriba dilluns a les Corts

Ciutadans en demana la retirada de l'orde del dia pels efecte que pot tindre sobre l'ocupació en la situació actual.

Reunió de la junta de síndics
Reunió de la junta de síndics / À Punt NTC

El projecte de llei del joc de la Comunitat Valenciana arribarà aquest dilluns a les Corts. La norma està pendent de l'aprovació definitiva en ple, després de passar el 10 de març el tràmit d'esmenes en comissió. Aquesta va ser l'última comissió celebrada en el parlament valencià abans de la declaració de l'estat d'alarma per la pandèmia del coronavirus, que va obligar a suspendre el ple ordinari previst per a l'endemà i va provocar la suspensió del període ordinari de sessions, que ja s'ha représ.

Tot apunta que el ple aprovarà aquesta llei, tot i que Ciutadans ha demanat en la junta de síndics d'aquest dimarts que es retire de l'orde del dia pels efectes que pot tindre sobre l'ocupació en la situació actual. La formació taronja argumenta la seua petició per “la greu situació d'excepcionalitat econòmica i social, que deixa desprotegits els milers de treballadors que perdrien la seua ocupació i centenars d'empreses que tancarien si s'aprovara el citat projecte”.

Tant Cs com la resta de l'oposició, el PP i Vox, van ser molt crítics durant el debat de les esmenes en comissió amb la manera de procedir dels grups del Botànic (el PSPV, Compromís i Unides Podem), que van presentar un gran nombre d'esmenes la vesprada anterior. De fet, van demanar que se suspenguera la sessió per a tindre temps per a estudiar-les, fet que no es va produir, i fins i tot el PP i Vox van abandonar la comissió.

També et pot interessar

stats