La llei electoral arriba a les Corts sense el suport necessari per a tirar avant

El president Ximo Puig s'enfronta a la primera sessió de control del 2019

La llei electoral arriba a les Corts sense el suport necessari per a tirar avant
La llei electoral arriba a les Corts sense el suport necessari per a tirar avant

La reforma de la llei electoral valenciana arriba aquest dijous al ple de les Corts per a ser debatuda a la cambra després de superar tots els tràmits. Amb tot, no té el suport parlamentari necessari per a prosperar. 

La proposta, que preveu entre altres qüestions una rebaixa de la barrera electoral del 5 al 3% per a entrar a les Corts Valencianes, té garantits els vots a favor dels partits del Botànic (el PSPV, Compromís i Podem), i el rebuig de Ciutadans i el PP. Són necessaris dos terços de la cambra per a ser aprovada.

D'altra banda, el president de la Generalitat, Ximo Puig, s'enfronta a la primera sessió de control després del parèntesi parlamentari del Nadal. Els pressupostos autonòmics i estatals, la hipotètica reedició del Botànic i la reclamació al govern espanyol de la transferència del servei de Rodalies centraran les preguntes dels grups. 

La portaveu del PP, Isabel Bonig, li demanarà si, "davant la impossibilitat que s'aproven els pressupostos generals de l'Estat per a 2019, pensa retirar el projecte de pressupostos de la Generalitat que s'està tramitant a les Corts". Per contra, des de Podem, Antonio Estañ, vol saber "com ha previst el Consell complir les prioritats incloses en l'acord pressupostari" amb la formació habitada.

Des de Ciutadans, la seua síndica, Mari Carmen Sánchez, planteja a Puig si "creu que renovar el pacte del Botànic és la millor opció per a la Comunitat Valenciana". El de Compromís, Fran Ferri, s'interessarà per quines han estat les gestions del Consell per a reclamar al govern espanyol la transferència del servei de Rodalies i "garantir la seua qualitat" amb un pla d'inversions i els recursos "necessaris" per a gestionar-lo. 

També et pot interessar

stats