La llei d'economia circular i la d'igualtat, primers projectes que el Botànic durà a les Corts el 2022

El PSPV-PSOE, Unides Podem i Compromís preparen també el debat sobre la taxa turística

Hemicicle de les Corts en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La Llei d’economia circular serà la primera a tramitar-se a les Corts en l'any que acaba de començar. Uns altres projectes legislatius en què treballen actualment els grups del Botànic (PSPV, Compromís i Unides Podem) que es debatran els primers mesos de 2022 són la llei d'igualtat i la implantació de la controvertida taxa turística. El síndic del PSPV, Manolo Mata, ha explicat a À Punt Notícies que el Grup Socialista busca el consens per a poder aplicar la taxa turística i ha enumerat les iniciatives parlamentàries que preparen: "La llei d’economia circular és primordial, també està pendent la llei de benestar animal i hem de pegar-li voltes al tema de la taxa turística".

Per la seua banda, el grup parlamentari Compromís té per davant el repte de resoldre la incògnita de qui substituirà Fran Ferri com a síndic. La seua estratègia de treball se centra en la taxa rosa i la pobresa menstrual. La síndica adjunta, Mònica Àlvaro, ha afegit que estan elaborant “una proposta sobre el monestir de la Valldigna, un edifici que per a Compromís significa moltíssim” i en relació amb la substitució de Fran Ferri ha aclarit que ella sempre està a disposició del partit.

Pel que fa a Unides Podem, el grup treballa en la transició ecològica del model productiu, encara que actualment estudia la manera de blindar el 20% del pressupost de sanitat per a dedicar-lo a l’atenció primària junt amb la protecció de la salut mental. La síndica del grup, Pilar Lima, ha dit en aquest sentit que “cal blindar la salut mental com un dret, no només com un privilegi”.

També et pot interessar

stats