La llei Celaá arriba al ple del Senat per a l’aprovació definitiva

La huitena llei educativa de la democràcia naix sense consens i amb nombroses mobilitzacions.

Caravana de vehicles que van protestar el passat diumenge contra la llei Celaá a la ciutat de València
Caravana de vehicles que van protestar el passat diumenge contra la llei Celaá a la ciutat de València / Twitter: @CsCValenciana

La Lomloe o llei Celaá s’aprovarà definitivament aquest dimecres en el ple del Senat i serà la huitena llei educativa de la democràcia. La ministra d'Educació, Isabel Celaá, defensarà la norma a la cambra alta abans que es debaten i es voten els tres vetos que han presentat el PP, Ciutadans i UPN, a més de les quasi 700 esmenes de tots els grups, llevat del PSOE, ERC-Bildu i PNB. El ple, que ha començat a les nou del matí, està previst que acabe al voltant de les huit de la vesprada.

L'ensenyament concertat, els centres d'educació especial, el castellà com a llengua vehicular o la religió són els principals punts que han causat polèmica i que han trobat mobilitzacions convocades des de la plataforma Més Plurals, que es distingeix per un llaç taronja, amb el suport del PP, Ciutadans i Vox. Les últimes convocades per aquest diumenge passat.

Previsiblement, no tiraran avant ni els vetos ni les esmenes, una vegada que la setmana passada la comissió d'educació les va debatre i va decidir rebutjar-les totes i no incloure’n cap en el text que havia arribar des del Congrés.

Una vegada aprovada la llei Celaá, ha de ser publicada en el Butlletí Oficial de l'Estat.

També et pot interessar

stats