Llauradors i ramaders traslladen al Consell les seues reivindicacions

La taula de producció agrària ha lliurat un document amb les solucions que exigeixen per a frenar la crisi del sector.

La consellera Mireia Mollà inaugura la taula de producció agrària
La consellera Mireia Mollà inaugura la taula de producció agrària / @GVAagroambient

Les principals organitzacions agràries i ramaderes valencianes han traslladat les reivindicacions a la consellera d’Agricultura, Mireia Mollà, en la primera reunió de la taula de producció agrària. Així, li han lliurat un document amb les solucions que exigeixen per a frenar la crisi del sector i resoldre’n els problemes més importants.

Entre altres assumptes, han demanat que es pose en marxa ja el pla d’estructures agràries, la creació d’observatoris de preus en tots els esclavons de la cadena, un fons econòmic per a moments de crisis, l’aposta “decidida” per l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries (IVIA), i pel sistema d’assegurances agràries o mesures pal·liatives i preventives davant dels danys que causa la fauna silvestre.

La taula de la producció agrària la formen totes les organitzacions agràries i les cooperatives valencianes, que s’han unit per a guanyar força en l’àmbit estatal i europeu.

L’òrgan es posarà a treballar “immediatament” mitjançant reunions periòdiques per a abordar tots els fronts. La pròxima trobada serà el dimecres 11 de març i tractarà qüestions relacionades amb la futura política agrària comuna (PAC) i el posicionament valencià sobre aquest tema.

Després de la multitudinària tractorada de fa unes setmanes a València, des de les cooperatives agroalimentàries de la Comunitat Valenciana han avisat que “ja no hi ha marge per a discursos buits de contingut ni per a declaracions d’intencions que després queden en no res”.

També et pot interessar

stats