Llanos (Vox) acusa l'ONU d'"intromissió": "Hauria de respectar el vot dels ciutadans i dedicar-se a salvar vides"

El síndic en les Corts carrega contra les Nacions Unides per l'informe sobre la llei de concòrdia i recorda que esta emana dels grups parlamentaris que representen la majoria del poble valencià"

José María Llanos, este divendres en les Corts
José María Llanos, este divendres a les Corts / À Punt NTC

A Vox, soci del PP en el govern valencià i un dels promotors de la llei de concòrdia valenciana —que substituirà la de memòria democràtica del Botànic quan les Corts li donen llum verda—, no li ha agradat l'informe dels tres relators de les Nacions Unides (ONU) conegut este divendres en què avisen que la futura norma autonòmica atempta contra la legislació de drets humans i desvirtua els de les víctimes del franquisme.

En declaracions als mitjans des dels corredors del Parlament valencià, el síndic de la formació, José María Llanos, ha considerat el veredicte de l'organització internacional com una "intromissió" en la "sobirania" de la Comunitat Valenciana per a legislar que respon a criteris polítics: "Estem molt cansats que s'entremeten en el quefer diari i la legislació, són organismes que depenen de polítics" ha opinat.

Llanos ha recordat que la proposició de llei de concòrdia "ix del suport dels grups parlamentaris que representen la majoria del poble valencià". "L'ONU hauria de respectar la democràcia i el vot dels ciutadans i dedicar-se a salvar vides i evitar els conflictes en el món, que és el que ha de fer", ha subratllat el polític, que a més li ha retret que des que es va crear "poques vides ha salvat" i "pocs conflictes ha evitat". Fins i tot, ha insinuat que l'ens potser fins i tot "ha col·laborat perquè alguns conflictes es produïren".

A parer del portaveu parlamentari de Vox, l'ONU "vulnera la sobirania dels països" amb este tipus de pronunciaments i li ha demanat que "es deixe de tant globalisme". "Que es dedique a les seues coses i ens deixe treballar", ha sentenciat, per a demanar tot seguit "respecte" per a totes les persones que, com ell, volen "una societat de ciutadans lliures i iguals, sense sectarismes".

També et pot interessar

stats