Llamazares dimiteix com a diputat i no serà candidat d'EU a Astúries

El portaveu del partit en el Parlament asturià envia una carta de renúncia.

Llamazares dimiteix com a diputat i no serà candidat d'EU a Astúries
Llamazares dimiteix com a diputat i no serà candidat d'EU a Astúries / Europa Press

El portaveu parlamentari d'Esquerra Unida en el parlament asturià, Gaspar Llamazares, ha anunciat que renuncia a l'escó i a concórrer a les primàries per a elegir el candidat de la coalició en les eleccions autonòmiques.

En una carta enviada al coordinador general d'Esquerra Unida d'Astúries, Ramón Argüelles, Llamazares li trasllada, a més, que no acudirà a la reunió que aquest dilluns ha convocat la Comissió Col·legiada per a donar explicacions de les seues relacions amb la plataforma Actua, després de l'expedient obert contra ell per la direcció federal.

Al seu parer, aquesta reunió podria entendre's com la continuació en EU d'Astúries de l'expedient “libel”, incoat per l'executiva que lidera Alberto Garzón, malgrat que la coalició al Principat li havia transmés que l'objectiu era donar una resposta alternativa "al procés d'intencions" obert des de Madrid.

Llamazares entén que la coalició a Astúries "està sotmesa a qüestionament en la seua autonomia i a l’amenaçada d'una intervenció federal", circumstàncies que podrien reduir les seues merescudes expectatives electorals.

Per això, indica en el comunicat, que adopta "no sense tristesa" la decisió d'apartar-se definitivament de les pròximes primàries i de renunciar al càrrec de portaveu i a l'acta de diputat "ja que, si no ho fera podria posar als peus dels cavalls la històrica organització de l'esquerra d'Astúries, un fet que no em perdonaria", explica el diputat.

"Continue convençut que sense aquesta i la seua experiència de lluita i de govern la reconstrucció d'una esquerra espanyola seriosa i orgullosa de la seua història serà molt més difícil", afig Llamazares, que considera també imprescindible l'existència d'una altra esquerra en l'àmbit federal davant de la renúncia d'EU en aquest àmbit "en favor de la dissolució en un radicalisme confederal excloent".

També et pot interessar

stats