Llamazares deixa Esquerra Unida

Argumenta que ho fa pel “deteriorament de la seua política, el seu discurs i els seus mètodes d'actuació interna”.

Arxiu
Arxiu / Alberto Morante (Efe)

Gaspar Llamazares ha remés aquest divendres una carta al coordinador general d'Esquerra Unida, Alberto Garzón, en la qual li comunica la seua baixa del partit al qual diu que ha pertangut amb orgull, però que hui li resulta “irreconeixible” pel “deteriorament de la seua política, el seu discurs i els seus mètodes d'actuació interna”.

En aquest escrit, Llamazares denuncia que en els últims mesos s'ha vist sotmés a una campanya d’“assetjament i linxament polític” amb la “pobra excusa” d'haver promogut Actua, la plataforma d'intervenció política que va impulsar per a “recuperar la confiança i els vots perduts per amplis sectors de l'esquerra”. A més, ha indicat que el rumb actual de la directiva conduirà a la “gradual desaparició d'EU”. 

Llazamares ha fet coincidir el seu adeu com a militant d'EU amb l'entrega de l'acta, com a demostració de la transparència amb la qual diu estar procedint en tot moment. La Coordinadora Federal va decidir obrir-li un expedient el passat 13 de gener per a determinar si el sancionaven per incomplir els estatus d'EU e impulsar una altra opció electoral a través d'Actua.

També et pot interessar

stats