Lima fa una crida a debatre les diferències dins de Podem

El partit va aprovar dissabte passat la nova executiva, formada només per membres de la candidatura de la guanyadora.

Pilar Lima compareix a la seu de Podem en una imatge d'arxiu
Pilar Lima compareix a la seu de Podem en una imatge d'arxiu / 'À Punt NTC'

Pilar Lima, la nova coordinadora valenciana de Podem, crida a debatre en el si del partit. En resposta a les crítiques que altres membres de la formació han fet als mitjans de comuniació després que la guanyadora de les primàries haja conformat la direcció exclusivament amb membres del seu equip, Lima ha admés que hi ha diferències i pluralitat, i ha afegit que el partit és l'espai "legítim" per a parlar i debatre.

Podem va celebrar el dissabte 4 de juliol el primer consell ciutadà després de l'elecció de Pilar Lima com a coordinadora autonòmica de la formació, i ha aprovat la nova executiva, conformada íntegrament per membres de la candidatura Podem amb tu, amb la qual va concórrer Lima.

"Dissabte passat vam començar amb persones noves i el consens no és un punt de partida, sinó d’arribada", ha remarcat la nova coordinadora de Podem. Lima ha demanat no repetir errades del passat i no fer blocs, perquè no han donat "un bon resultat". "Comencem una nova etapa en què tots i totes hem d’estar junts", ha afegit, en referència a esta nova etapa.

L’elecció de la nova coordinació autonòmica de Podem ha estat envoltada de polèmica des que en resultara elegida Lima. La diputada Naiara Davó, una de les altres candidates, va afirmar que els resultats de les primàries eren ajustats i va demanar un recompte. Posteriorment, la mateixa Davó va reconéixer que acceptava la victòria de Lima, però va qualificar els resultats de “victòria compartida” i va instar la nova coordinadora a dissenyar conjuntament el nou full de ruta del partit per a “enfortir el poder popular”. Davó va demanar una “integració equilibrada” en l’executiva del partit.

També et pot interessar

stats