Lima carrega contra Pablo Motos per burlar-se d'ella i Twitter li fa esborrar un vídeo: "La sorda i bollera et convida al segle XXI"

El presentador d'El hormiguero i el còmic Miguel Lago feren broma amb el fet que la candidata d'Unides Podem-Esquerra Unida a l'alcaldia de València és sorda

Pablo Motos i Miguel Lago, dimarts en 'El Hormiguero'
Pablo Motos i Miguel Lago, dimarts en 'El Hormiguero' / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
18 de maig 2023 - 14:44 Actualitzat: 19 de maig 2023 - 10:06

Pablo Motos, presentador d'El hormiguero, torna a estar en el centre de la polèmica per actituds i frases masclistes que li han generat fortes crítiques sobretot des de l'espectre d'Unides Podem. Aquesta vegada la protagonista dels comentaris és la valenciana Pilar Lima, coordinadora autonòmica de Podem i candidata de la coalició Unides Podem-Esquerra Unida a l'Ajuntament de València, que ha carregat contra el mediàtic locutor en considerar que ha fet burla d'ella en horari de màxima audiència.

L'assumpte va esclatar dimarts passat a la nit, quan Motos i l'humorista Miguel Lago conversaven sobre les eleccions del 28 de maig. En un moment determinat, el presentador es pregunta "d'on ixen els candidats" i "quins requisits ha de tindre un candidat, siguen del partit que siguen, per a ser acceptat". El còmic respon sense dubtar-ho: "Sorda!". Un comentari que ompli de rialles la taula del plató on estan els dos, amb les formigues Trancas i Barrancas.

En concret, Lago es refereix a un episodi de dissabte en un míting de Podem al Cap i Casal, quan la ministra d'Igualtat, Irene Montero, va presentar a la seua companya de partit com "l'alcaldessa que necessita València, una dona sorda, bollera, feminista i valenta". El convidat d'El hormiguero s'explica immediatament i trau a col·lació aquestes declaracions de Montero. "L'ha presentat com la millor candidata, sorda i bollera. És que com ja val tot, començar a faltar... Ací aquest coix que hem portat", es justifica mentre Motos li riu les frases.

La dirigent morada no ha tardat a respondre en les xarxes socials al que ha ocorregut en El hormiguero. Els ha dedicat diversos missatges molt contundents en què carrega contra l'organització del programa i sobretot contra el presentador. "La pitjor sordera és la de la ment. I la ment de Motos és tirant a fluixeta", amolla en una de les publicacions.

Hores després, Lima difonia un altre missatge, aquesta vegada en vídeo i llenguatge de signes, en què s'autodefineix com "sorda, bollera, feminista i cabuda, per molt que a la caverna li pese". Recorda que Unides Podem va nàixer amb "l'objectiu de trencar barreres" i tira d'ironia per a acomiadar-s'hi: "Pablo Motos, des de València, la sorda i bollera et convida al segle XXI. Open your mind!". Però, aquest divendres, encara hi havia un nou capítol en el serial, ja que ella mateixa ha informat que Twitter li bloquejava el compte si no accedia a esborrar precisament aquell missatge. La justificació de la xarxa és que "vulnera les normes d'ús". Això ha provocat que diversos internautes hagen començat a replicar en els seus comptes personals la publicació eliminada, com a mostra de suport a la política. Fins i tot s'hi ha pronunciat l'exsecretari general de Podem i vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, que ha demanat una rectificació a Twitter.

L'episodi ha generat una allau de publicacions en Twitter i són moltes les representants d'Unides Podem que han volgut solidaritzar-se amb Lima, entre altres les mateixes dirigents morades i ministres Ione Belarra i Irene Montero, o la vicepresidenta segona del govern espanyol i líder de Sumar, Yolanda Díaz.

Des de la Comunitat Valenciana, alguns dels polítics que han censurat els fets d'El hormiguero són el candidat d'UP-EU a la Generalitat, Héctor Illueca, i l'actual alcalde i candidat de Compromís a l'Ajuntament de València, Joan Ribó.

També et pot interessar

stats