Els líders territorials de Podem reclamen "cooperar i no competir"

La dimissió de Ramón Espinar com a secretari general de Madrid agreuja la crisi del partit, oberta per Íñigo Errejón.

Els secretaris territorials de Podem reunits a Toledo.

Una desena de líders regionals de Podem ha començat a treballar aquest divendres en la 'Declaració de Toledo', un document amb què la formació pretén transmetre un missatge d'unitat, i han convidat a negociar i a posar-se d'acord "fins i tot quan hi ha desacords".

En la declaració conjunta, que ha subscrit la totalitat dels assistents, demanen "cooperar i no competir", i afirmen que és el moment de la responsabilitat amb tota la gent amb la qual s'ha arribat al moment actual. Igualment, asseguren que estan treballant, des de fa temps, en la presentació als pobles, ciutats i comunitats autònomes de les millors candidatures municipals i autonòmiques, "en aliança amb el major nombre de persones i organitzacions germanes". 

A la reunió han assistit els líders autonòmics de Podem de Castella-la Manxa (José García Molina), d'Euskadi (Lander Martínez), Aragó (Nacho Escartín), Comunitat Valenciana (Antonio Estañ), Murcia (Oscar Urralburu), Extremadura (Álvaro Jaén), La Rioja (Kiko Garrido), Astúries (Daniel Ripa), Balears (Mae de la Concha) i Canàries (Noemí Santana).

Aquesta trobada s'ha produït després que Ramón Espinar haja anunciat la dimissió com a secretari general de Podem a la Comunitat de Madrid, pocs dies després que Íñigo Errejón abandonara l'escó d'Units Podem al Congrés per a dedicar-se a la campanya electoral per a la presidència de la Comunitat de Madrid, amb Més Madrid.

El secretari general de Podem de Castella-la Manxa, José García Molina, ha qualificat la dimissió d’Espinar de “dura i trista” i ha destacat la necessitat de "confiança, unitat i coordinació" en un moment en què la dreta "està tornant a prendre posicions". També ha afegit que la declaració que preparen és una "crida a la unitat i a la responsabilitat" per a "seguir construint un projecte polític essencial". García Molina s'ha mostrat optimista davant la possibilitat de recuperar Errejón i Espinar abans de les eleccions del 26 de maig perquè sempre hi ha temps per fer les coses "millor i coordinadament".

Podem ha convocat per al 2 de febrer una reunió del Consell Ciutadà Estatal per a analitzar la situació del partit després de la renúncia de Ramon Espinar i la crisi oberta per Errejón. Per a la diputada de Podem, Carolina Bescansa, la marxa d’Espinar demostra que el partit viu una crisi “en raïm” que té el seu origen en el congrés Vistalegre II de fa dos anys. Per a la fundadora de Podem, en aquell moment no es van resoldre els problemes orgànics ni es van deixar clares les funcions dels òrgans del partit ni de les persones que els componen.

També et pot interessar

stats