Els líders territorials de Podem demanen negociar amb Errejón per a evitar una fractura

Creuen que el pacte evitaria una fractura que faria més mal al partit.

Consell Estatal Ciutadà de Podem
Consell Estatal Ciutadà de Podem / Efe

La majoria dels líders territorials que han intervingut en la reunió del Consell Ciutadà Estatal de Podem ho han fet per a apel·lar a la negociació i a posar-se d'acord amb Íñigo Errejón per a evitar una fractura que consideren que faria més mal al partit.

Així ho expliquen fonts assistents a la trobada que destaquen les intervencions del secretari general de Castella-la Manxa, José García Molina, i el d'Extremadura, Álvaro Jaén, tots dos defensors de Pablo Iglesias i que han apel·lat al diàleg amb Errejón.

També està entre ells el líder de Podem a Aragó, Nacho Escartín, que ha assegurat que "ningú pot pensar un espai del canvi guanyador a Madrid sense comptar amb Carmena i Errejón".

"Això tothom ho reconeix", ha subratllat, tot i que caldrà veure quina és la millor fórmula per a concórrer a les eleccions.

Altres fonts assistents al Consell han afegit que alguns líders autonòmics han criticat el moviment d’Errejón per a unir-se a la plataforma de Manuela Carmena sense informar la direcció.

Pel que fa al líder de Podem, Pablo Iglesias, que es troba de permís de paternitat, no ha intervingut encara, tot i que tenia previst fer-ho via telefònica. Qui sí que ho ha fet és la portaveu en el Congrés, Irene Montero, qui també ha advocat per dialogar.

També et pot interessar

stats