Els líders dels partits estatals comencen la carrera electoral aquest cap de setmana

Pedro Sánchez protagonitza un míting a Sevilla i Pablo Casado clausura a Saragossa la convenció d’Economia i Ocupació del PP.

Pedro Sánchez i Pablo Casado
Pedro Sánchez i Pablo Casado

L'anunci del president Pedro Sánchez d'avançar les eleccions al 28 d'abril ha accelerat la carrera cap a La Moncloa i ja ha posat els partits polítics en mode plenament electoral. No serà fins al 5 de març quan, arran de la dissolució de les Corts Generals, comence la precampanya per als comicis generals. 

Tot i això, els líders i candidats de les formacions ja han començat de facto aquest cap de setmana una pugna electoral que estarà més polaritzada que mai, i marcada per una estratègia que recorrerà a invocar la por: al trencament d'Espanya, a l'ultradreta, a l'independentisme o bé a la pèrduda de drets. 

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, obri aquest dissabte la precampanya electoral amb un míting a Sevilla en què també estarà present la secretària general del PSOE andalús, Susana Díaz. Els dos intervenen en l'acte de presentació de Juan Espadas, el candidat a la reelecció com alcalde de Sevilla en les eleccions municipals del 26 de maig.

També el líder del PP, Pablo Casado, prepara la maquinària electoral i aquest dissabte estarà a Saragossa, on a partir de les 12:15 hores clausura la Convenció d’Economia i Ocupació del partit. I de vesprada es trasllada a Osca per a presentar la candidata a l’alcaldia, Ana Alós. 

El coordinador federal d’Esquerra Unida, Alberto Garzón, intervé a Valladolid en un acte amb el coordinador regional de la formació a Castella i Lleó, José Sarrión, i la portaveu de Pren la Paraula a l’Ajuntament del municipi, María Sánchez.

Mode electoral a la Comunitat Valenciana

La precampanya electoral es posa en marxa també en el territori valencià aquest cap de setmana. El president de la Generalitat, Ximo Puig, estarà a les 11 h en la presentació d’una residència per a persones de la tercera edat en un antic equipament militar amb la ministra de Defensa, Margarita Robles. 

Des del PPCV, Bonig contraprograma i participa a la mateixa hora en un acte sobre educació i família amb la candidata del partit a l’alcaldia de València, María José Català. 

El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, presenta la candidatura a les primàries de Compromís en un acte al Trinquet Pelai de València.

També et pot interessar

stats