Els líders independentistes condemnats responen a la sentència: “No és justícia, és venjança”

En una carta, asseguren que a través d’ells es busca escarmentar “milions de catalans i catalanes”.

Els líders independentistes, durant el juí del 'procés'
Els líders independentistes, durant el juí del 'procés' / Emilio Naranjo (Efe)

Des de les presons de Lledoners, Puig de les Basses i Mas d'Enric els nou líders independentistes condemnats per la causa del procés han respost a la sentència del Suprem

Amb una carta conjunta titulada “No és justícia, és venjança”, asseguren que  tot el procés judicial en què s’han vist encausats no ha estat propi d’un “estat democràtic i de dret” i que no buscava justícia, sinó “venjança i càstig”. 

“A través nostre es pretén escarmentar milions de persones que els darrers anys han defensat pacíficament l’exercici del dret a l’autodeterminació i s’han mobilitzat a favor de la independència”, han valorat sobre la sentència.

Dolors Bassa, Jordi Cuixart, Carme Forcadell, Joaquim Forn, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Sànchez i Jordi Turull afirmen que se senten orgullosos d’haver “impulsar i organitzat el referèndum”, celebrat l’1 d’octubre, i manifesten que seguiran defensant el futur de Catalunya “com un estat independent en forma de república”. 

Finalment, els líders independentistes fan una crida a la ciutadania a manifestar-se evitant actuacions violentes. “Evitem provocacions i desautoritzem per la via dels fets aquells que volen confondre’ns i barrejar-nos en les pràctiques d’una violència que mai hem avalat ni avalarem”, asseguren.

També et pot interessar

stats