El líder de Podem a Dénia dimiteix i abandona el partit

Alex Rodenkirchen fa un pas arrere pels retrets a Pablo Iglesias i els resultats del 26M.

Alex Rodenkirchen (centre) durant un acte de partit
Alex Rodenkirchen (centre) durant un acte de partit / Europa Press

Alex Rodenkirchen, exregidor de Podem Dénia (la Marina Alta) ha dimitit de tots els càrrecs en la formació i s'ha donat de baixa de la militància, segons ha informat en un comunicat. En l'escrit, Rodenkirchen agraeix l'esforç dels que han sigut companys durant aquests anys, que han fet “un treball excepcional i són molt vàlids”.

La dimissió es va fer pública aquest dimecres a la nit i arriba després que Podem s'haja quedat fora del consistori a Dénia i del fet que li va retraure al secretari general, Pablo Iglesias, unes declaracions sobre les donacions a la sanitat pública del propietari de Zara, Amancio Ortega, durant la campanya electoral. Rodenkirchen creu que els han perjudicat: “Convé, de vegades, que algun polític es calle la puta boca. Demane disculpes i ho retire immediatament, però ens ha perjudicat”, va dir. 

L'exregidor de Dénia considera que la cúpula estatal de la formació morada es troba “molt lluny de l'ADN de Podem”. Això, juntament amb la desfeta electoral del partit en tot el país, cosa que l'ha conduït a prendre la decisió i abandonar la formació “almenys, fins que canvie la direcció del partit”, ha explicat. 

També et pot interessar

stats