Els liberals europeus expulsen el PDeCAT del grup polític per la corrupció de Convergència

El partit de Puigdemont atribueix la decisió a una ‘‘campanya d‘assetjament’’ de Ciutadans i creu que està motivada per defendre el dret a l‘autodeterminació.

Puigdemont, en una imatge d‘arxiu
Puigdemont, en una imatge d‘arxiu / Europa Press

L‘Aliança de Liberals i Demòcrates per Europa (ALDE) ha aprovat expulsar de l‘agrupació política el partit de l‘expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, el PDeCAT, pels casos de corrupció en què es va veure implicada la formació amb l‘antiga marca, Convergència Democràtica de Catalunya.

El grup ha pres aquesta decisió amb una majoria de dos terços dels vots, seguint la recomanació que ja va adoptar per unanimitat al setembre l‘executiva del partit europeu en considerar incompatible la pertinença al grup pels casos de corrupció que van esguitar Convergència.

L‘expulsió suposa l‘eixida automàtica del PDeCAT del partit ALDE, però no del grup dels liberals europeus del Parlament Europeu, que comparteix les mateixes sigles i del qual forma part l‘únic diputat del PDeCAT en l‘Eurocambra, Ramon Tremosa. 

Tot i això, ALDE desvincula l‘expulsió del secessionisme català i insisteix que aquesta mesura ‘‘no implica cap posició del partit’’ sobre els assumptes polítics interns d‘Espanya.

A la reunió del partit celebrada aquest dissabte han acudit més de vint delegacions del total de 47 partits amb representació al Parlament Europeu que integren ALDE, entre els quals hi havia dos representants del PDeCAT. 

‘‘Campanya d‘assetjament’’ de Ciutadans

El PDeCAT ha atribuït l‘expulsió a una ‘‘campanya d‘assetjament’’ iniciada per Ciutadans des que la formació taronja es va integrar en la plataforma dels liberals europeus. El partit nacionalista també creu que la decisió d‘ALDE està motivada perquè ells defensen el dret a l‘autodeterminació de Catalunya. 

També et pot interessar

stats