La legitimitat de la taula de diàleg, autodeterminació i amnistia, punts de desacord entre ERC i PSOE

Vilalta assegura que “és dur negociar” amb qui d'alguna manera consideren que és “còmplice de la situació” que pateixen.

La portaveu i secretària general adjunta d'Esquerra Republicana de Catalunya, Marta Vilalta, en una imatge d'arxiu
La portaveu i secretària general adjunta d'Esquerra Republicana de Catalunya, Marta Vilalta, en una imatge d'arxiu / Europa Press
12 de desembre 2019 - 15:15

La portaveu i secretària general adjunta d'Esquerra Republicana de Catalunya, Marta Vilalta, ha explicat que les negociacions d'ERC amb els socialistes avancen, però ha precisat que un dels punts de desacord és el format de la taula de negociació i la seua legitimitat, així com poder parlar-hi d'autodeterminació i amnistia. 

La dirigent republicana ha constatat en el PSOE "un canvi en la voluntat d'enfocar" la situació a Catalunya, però ha reconegut que continuen sent escèptics i que en les reunions sobre la investidura hi ha hagut alguns moments de tensió perquè hi ha diferències evidents entre els dos partits.

En aquest sentit, ha sostingut que "és dur negociar amb qui d'alguna manera consideres que és còmplice de la situació" a Catalunya, però que l'alternativa no ha de ser criticar-se mútuament a través dels mitjans de comunicació, "sinó seure i buscar una solució".

ERC afirma que estan tenint en compte JxCat en totes les negociacions

Després de la petició del president de la Generalitat, Quim Torra, que facen honor als acords de l'independentisme en la negociació amb el PSOE, ha dit que així ho estan fent. Vilalta ha assegurat que des del primer moment estan tenint en compte JxCat en tot el procés i les negociacions

Borràs considera que la telefonada de Sánchez a Torra és una qüestió "de mínims"

Marta Vilalta ha assegurat que en les negociacions sobre la investidura van demanar als socialistes que el president del govern en funcions, Pedro Sánchez, cridara al de la Generalitat, Quim Torra, com a "gest" i que la taula de negociació sobre el conflicte català hauria d'estar encapçalada per Torra.

La diputada de JxCat en el Congrés Laura Borràs s'ha negat a aplaudir que Sánchez haja accedit a cridar al president català perquè és una qüestió "de mínims". Ha insistit que, per a resoldre el conflicte català, s'ha de reconéixer Torra com a "interlocutor" i que s'han de tindre presents " tots els actors polítics", inclòs JxCat. 

També et pot interessar

stats