La legislatura agredolça de Ciutadans

El partit va irrompre en les Corts amb 13 diputats en les eleccions del 2015, però la seua trajectòria ha estat farcida de sobresalts.

Toní Cantó, en un míting del partit
Toní Cantó, en un míting del partit / Europa Press

El 24 de maig del 2015, els electors valencians van decidir que Ciutadans, que fins a eixe moment no tenia cap representació parlamentària, entrara en les Corts i ocupara 13 escons. Hui, tres anys després d'aquella irrupció en la política valenciana, poques coses són com en aquell moment s'intuïen. La cap de llista, Carolina Punset, va canviar les Corts pel Parlament Europeu en menys d'un any. La va substituir Alexis Marí, que va exercir de síndic del grup parlamentari fins a l'abril del 2017.

El grup parlamentari de Ciutadans es va trencar poc després: Marí i tres diputats més van abandonar el partit sense estalviar desqualificatius contra la direcció a Madrid i contra el líder, Albert Rivera. Però van conservar l'acta de diputats. El motiu, van explicar, el mal tracte cap a la Comunitat Valenciana en els pressupostos de l'Estat de 2017, als quals Rivera va donar suport en el Congrés, i la falta de democràcia interna.

La diputada alacantina Mari Carmen Sánchez va ser l'elegida per a substituir Marí. Durant el seu lideratge, Ciutadans ha insistit en l'estratègia: atraure l'electorat del centredreta tot assumint els tradicionals cavalls de batalla del PP.

"Hem passat del Consell de la corrupció al Consell de la improvisació. És un govern que no gestiona, que con compleix amb les seues promeses i que dóna ales al nacionalisme més reaccionari". Ciutadans triarà el o la seua cap de cartell per als comicis del 2019 en unes primàries, i Toni Cantó es deixa voler.

La portaveu de Ciutadans en les Corts ha sigut entrevistada en Les notícies del matí, en el marc de la ronda d'entrevistes que À Punt Mèdia ha encetat per a fer balanç d'aquests tres anys de legislatura.

També et pot interessar

stats