Lastra diu que el govern lluitarà pels pressupostos “fins a l'últim minut”

Podem considera que el PSOE s'ha rendit abans d'hora i PP i Cs demanen eleccions.

La portaveu del Grup Socialista al Congrés dels Diputats, Adriana Lastra, ha defés el pressupostos
La portaveu del Grup Socialista al Congrés dels Diputats, Adriana Lastra, ha defés el pressupostos / Fernando Villar (Efe)

La portaveu del Grup Socialista al Congrés dels Diputats, Adriana Lastra, ha assegurat que el govern de Pedro Sánchez continuarà defenent aquests pressupostos “fins a l'últim minut”. “Aquest partit no dona una batalla per perduda i demà es veurà”, ha manifestat. Però, en el cas que els comptes no tiren avant, ha recordat als partits que “hauran de mirar a la cara” totes les persones que no es veuran beneficiades pel seu interés partidista. Ho ha destacat després que la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, haja defés en el ple del Congrés els pressupostos generals de l'Estat

Lastra assegura que el govern espanyol continua negociant, però ha reiterat que “mai acceptarà el fals dret d'autodeterminació ni la ingerència en la justícia”. Per això, creu que els partits independentistes catalans votaran a favor d'aquestes esmenes a la totalitat. Sobre les dates de les eleccions, ha dit que són totes travesses i que només competeix al president.

La portaveu d'Units Podem, Irene Montero, s'ha felicitat per haver aconseguit en la negociació amb el PSOE que siguen “els pressupostos més socials de la història”. Montero ha recordat que els comptes porten mesures que ni el mateix govern central creia que eren possibles, ja que”"trauen de la cuneta les persones més castigades”, com ara la pujada del salari mínim o la recuperació del subsidi de la desocupació per a majors de 55 anys. No obstant això, ha dit que té la sensació que el govern s'ha rendit abans d'hora” encara que Podem no perd l'esperança.  

Des del PP, la portaveu parlamentària Dolors Montserrat, ha assenyalat que l'únic camí que té Sánchez és “convocar eleccions” i que, dimecres el govern espanyol assistirà “a la seua pròpia moció de censura”. Per a Ciutadans aquests pressupostos són un frau i acusen l'executiu de Sánchez d'haver “comprat el discurs als independentistes”. És per això que el portaveu Juan Carlos Girauta demana la convocatòria d'eleccions com més prompte millor.

Des de Compromís, Joan Baldoví ha declarat que aquests pressupostos són millors que els que va presentar PP amb el suport de Ciutadans, i assegura que els donaran “una oportunitat” perquè prorrogar els de Rajoy, que incideixen en la desigualtat, “és un desastre per als valencians”.

També et pot interessar

stats