Lastra continua la ronda de reunions amb el BNG, PRC i Terol Existeix

Estan pendents de concretar les trobades amb els partits canaris, UPN, i Fòrum Astúries.

Lastra continua la ronda de reunions amb el BNG, PRC i Terol Existeix
Lastra continua la ronda de reunions amb el BNG, PRC i Terol Existeix
18 de desembre 2019 - 07:30

Després de les rondes de contactes que ha mantingut la portaveu del PSOE al Congrés, Adriana Lastra, amb les formacions Més País, Compromís, Esquerra Republicana de Catalunya, CUP, Junts per Catalunya i Bildu, per a continuar les negociacions per a la investidura de Pedro Sánchez, aquest dimecres es reuneix amb els partits del Bloc Nacionalista Gallec (BNG), el Partit Regionalista de Cantàbria (PRC) i Terol Existeix.

En primer lloc, Lastra ha convocat Néstor Rego, diputat del BNG al Congrés. Posteriorment, es reuneix amb José María Mazón, del PRC, i finalitzarà amb Tomás Guitarte, representant de la nova formació en el Congrés, Terol Existeix. Els tres tenen disposició a facilitar la investidura de Pedro Sánchez si es tenen en compte les seues reivindicacions autonòmiques, encara que no han donat un sí definitiu.

Aquest dijous hi ha prevista també una reunió amb Aitor Esteban, del Partit Nacionalista Basc. A més, també queden per concretar les reunions amb els partits canaris Coalició Canària i Nova Canàries, amb Unió del Poble Navarrés i amb Fòrum Astúries.

El partit d'ultradreta, Vox, ha rebutjat reunir-se amb els socialistes mentre continuen negociant la investidura amb els "comunistes" d'Unides Podem, els "filoetarres" de Bildu i els independentistes d'Esquerra Republicana o la CUP.

També et pot interessar

stats