L'últim ple del Consell de l'any aprovarà mesures fiscals que completen les del govern

El president Ximo Puig anticipa que altres mesures implantades ja durant 2022 es prorrogaran

Ximo Puig, aquest dissabte a València
Ximo Puig, aquest dissabte a València / Generalitat Valenciana

El ple del Consell d'aquest divendres, l'últim de l'any, aprovarà posar en marxa algunes mesures fiscals, i prorrogarà altres implantades ja aquest 2022, que complementaran les anunciades pel govern central i que van dirigides a "protegir les famílies i sobretot a les rendes amb major dificultat".

Així ho va avançar aquest dimecres a Alacant el president de la Generalitat, Ximo Puig, que encara que no va voler avançar els detalls d'aquestes mesures, ha reconegut que la rebaixa de diverses taxes es mantindran. "Del que es tracta és de continuar mantenint les ajudes per a contenir la inflació i, en aquest sentit, la idea és de continuar amb la reducció de les taxes que la Generalitat té, amb la minva del 10%", ha explicat en declaracions a periodistes.

Puig va recordar que la Generalitat ha incentivat durant tot el 2022 el transport públic "per a fer costat a les famílies" i va afegir que els menors de 30 anys tindran el transport públic gratuït com a mínim fins al 31 de juliol. "Per descomptat, donarem suport a les mesures del govern implementant fins al 50% de la bonificació en tot el transport públic que depén de la Generalitat i pensem que és la línia correcta, per a ajudar a les famílies, sobretot aquelles amb menor capacitat econòmica en un moment tan difícil encara amb una inflació tan alta", va defensar.

També et pot interessar

stats