L'UCO escorcolla la Conselleria d'Economia i Sedesa

Els agents s'han emportat documentació sobre les adjudicacions que el Govern de Zaplana va atorgar al nebot de Juan Cotino el 1997 i 2003.

Agents de l'UCO traslladen el material confiscat a la Conselleria d'Economia

L'anomenada operació Erial en què han detingut l'expresident de la Generalitat, Eduardo Zaplana, i altres set persones continua oberta i manté actius 15 escorcolls simultanis a Madrid, Alacant i València, entre els quals hi ha el de la Conselleria d'Economia i l'empresa Sedesa.

Al voltant de les deu del matí tres agents de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil (UCO) s'han presenta a la seu de la Conselleria d'Economia i Indústria, a l'edifici administratiu Nou d'Octubre, per tal de recopilar documentació sobre adjudicacions al grup Sedesa. L'empresa és propietat de Vicente Cotino, nebot de l'expresident de les Corts, Juan Cotino, durant el mandat d'Eduardo Zaplana com a president de la Generalitat. Els arxius que han reclamat els agents estan relacionats amb l'adjudicació el 2003 de diferents zones del Pla Eòlic de la Comunitat Valenciana, entre aquestes la zona 6, 9 i 15 a l'empresa Proyectos Eólicos Valencianos, SA, filial de Sedesa, i propietat del nebot de l'exconseller. En tot moment, els responsables de l'actual administració han col·laborat amb els agents i els han oferit totes les facilitats. Els agents també han recollit documentació relacionada amb la contractació a la seu de Sedesa.  

A més, els agents també han obtingut informació sobre l'adjudicació de contractes de la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) de l'any 1997. Un servei que també va ser adjudicat al grup de l'empresari. L'UCO ha confiscat documentació i ha precintat arxius durant l'escorcoll, que s'ha prolongat durant més de quatre hores. À Punt Mèdia ha sigut testimoni en exclusiva del moment en què els agents s'emportaven tota la documentació de la seu de la conselleria, formada per desenes de caixes i arxius precintats amb el distintiu de la Guàrdia Civil, que s'han endut en un vehicle amb els cristall tintats. Tota la documentació ha sigut traslladada al jutjat de València encarregat del cas.

També et pot interessar

stats