L'oposició en ple demana la dimissió de l'alcalde d'Alacant

S´investiguen els fraccionaments de contractes de l´àrea de Comerç. Segons l´orde judicial, hi ha indicis de prevaricació i usurpació de funcions.

 L´oposició en ple a l´Ajuntament d´Alacant ha demanat la dimissió immediata de l´alcalde i reclamen al president de la Generalitat, Ximo Puig, que es faça efectiva.

El Partit Popular durà al pròxim ple la petició de reprovació d´Echávarri. En declaracions a À Punt Notícies, el portaveu dels populars a l´Ajuntament d´Alacant, Luis Barcala, ha exigit la 'dimissió immediata' del primer edil. Segons les seues paraules 'un processat per delicte de prevaricació no pot estar assegut a la cadira de l´alcalde'.

Des de Compromís, el seu portaveu, Ignasi Bellido, ha reiterat la petició de dimissió i ha demanat 'que es prenguen decisions per a tractar de regenerar la situació política a l´Ajuntament d´Alacant'. També ha recordat la 'línia roja' marcada pel PSPV quan es produïsca una investigació judicial a un càrrec públic.

Guanyar Alacant considera que la dimissió és un fet 'que s´hauria d´haver produït fa ja molt mesos'. El portaveu d´aquesta formació al consistori alacantí, Miguel Ángel Pavón, ha instat el president Ximo Puig a forçar la dimissió d´Echávarri.

La portaveu de Ciutadans, Yaneth Giraldo, ha exigit també la dimissió de l´alcalde. Demana que el PSPV 'deixe de llançar balons fora i assumisca el paper que li pertoca'. L´Ajuntament, conclou, 'no pot estar presidit per una persona a l´espera de juí oral, no podem fer riure a la resta d´Espanya'.

Per la seua part, el president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha assegurat que s´assumiran les conseqüències que s´hagen d´assumir.

No obstant això, des de les files socialistes del consitori alacantí asseguren que no es produïrà cap dimissió. La portaveu municipal, Eva Montesinos, ha dit que 'no tornarem l´alcaldia a un partit podrit de corrupció'.

La magistrada instructora haurà de donar ara trasllat de la causa a la Fiscalia i a l´acusació particular, r tal que formulen els seus escrits i conclusions. Després decretarà l´obertura de juí oral.

Este no és l´únic entrebanc judicial per a l´alcalde d´Alacant. Gabriel Echávarri està investigat en una altra causa, per suposada prevaricació en l´acomiadament d´una funcionària, cunyada del portaveu popular del PP a l´Ajuntament d´Alacant. 

També et pot interessar

stats