L'oposició lliga el juí del cas Erial amb el nou Consell, pel 'revival' en el "negoci" amb els serveis públics

Barrachina (PP) respon al PSPV i Compromís acusant el Botànic de presumptes irregularitats en contractacions per valor de 200 milions 

El bacl dels acusts del cas Erial, amb els expresidents Eduardo Zaplana i José Luis Olivas a la dreta
El banc dels acusts del cas Erial, amb els expresidents Eduardo Zaplana i José Luis Olivas (a la dreta) / Biel Aliño (Efe)

La vista oral del cas Erial s'ha projectat a les Corts. Els grups de l'oposició han connectat el juí amb una causa general contra el "zaplanisme" que han caracteritzat amb el "negoci" amb els serveis públics de què consideren que hui es viu un revival, en paraules del síndic socialista, José Muñoz, als corredors de la institució.

Muñoz ha lamentat que Zaplana i el PP "ocupen hui titulars en tota la premsa espanyola, afonant la hipoteca reputacional després de huit anys de treball per a alçar-la", i ha indicat que amb Carlos Mazón "ha tornat el zaplanisme i el model de negoci amb els serveis públics".  

Des de Compromís, Joan Baldoví s'ha referit a Zaplana (acusat a dènou anys de presó per presumptes mossegades de més de 20 milions d'euros pel cobrament de comissions il·legals amb les ITV i el pla eòlic) com el "padrí polític" del president, Carlos Mazón. Ha indicat que el que es jutja és una manera d'actuar d'un partit polític determinat, el Partit Popular, que sembla que pot tindre un reflex en les polítiques de l'actual Consell.

El síndic del PP, Miguel Barrachina, ha replicat que "l'herència reputacional" més negativa l'ha deixada l'expresident socialista Ximo Puig i ha anticipat que quedarà al descobert per la comissió d'investigació que s'ha activat sobre presumptes irregularitats en contractacions. Barrachina ha insistit en les sospites contra el Botànic per la presumpta contractació de "82 milions d'euros verbalment" durant la pandèmia i per 152 milions de contractes en "presumptes mascaretes que ningú va rebre". 

També et pot interessar

stats