L’oposició demana a Puig que trenque l’acord amb Compromís

Després que el Bloc demanara l'amnistia per als polítics catalans presos, Puig diu que cada partit pot tindre la seua opinió.

L’oposició demana a Puig que trenque l’acord amb Compromís
L’oposició demana a Puig que trenque l’acord amb Compromís

PP i Ciutadans han demanat al president de la Generalitat, Ximo Puig, que trenque l’acord de govern amb Compromís després que el Bloc haja demanat l'amnistia per als polítics catalans presos en el seu consell nacional.

El portaveu de Ciutadans en les Corts, Toni Cantó, ha instat Puig a "deixar de comptar amb els seus socis antisistema que han resultat ser molt perjudicials per als valencians".

"El PSPV governa amb el nacionalisme, amb un Compromís cada vegada més extremat, amb un Bloc que demana l'amnistia dels polítics presos, amb dirigents manifestant-se contra l'orde constitucional i, fins i tot, amb un secretari autonòmic que acusa directament la policia de provocar la violència als carrers catalans", ha remarcat Cantó.

Per la seua banda, la portaveu del PP a l'Ajuntament de València, María José Català, ha exigit que l'alcalde de la ciutat i membre de Compromís, Joan Ribó, diga si dona suport a la defensa que el Bloc fa de l'amnistia per als líders del 'procés'.

Català i la resta de regidors que integren el grup municipal del PP en el consistori han participat en la concentració que ha tingut lloc en suport del treball que estan realitzant a Catalunya les forces policials.

Així mateix, aquest diumenge, la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ja va instar el cap del Consell a "trencar l'acord de govern amb els separatistes de Compromís".

Per a Bonig, “l'únic responsable del gradual procés de catalanització que està patint la Comunitat Valenciana és Ximo Puig”. Segons ella, el president “és qui ha format govern amb els que volen aplicar el mateix full de ruta rupturista ací, el mateix que s'ha aplicat a Catalunya i que ha desembocat en l'actual situació”, ha afegit.

Puig diu que cada partit pot tindre la seua opinió

Puig ha incidit en què en l'àmbit partidari, cada formació pot tindre la seua opinió. "Jo la respecte, una altra cosa és que coincidisca amb ella", ha puntualitzat. "Totes les mirades són legítimes i cadascú les pot plantejar des del punt de vista de les idees", ha afegit. 

Així mateix, ha apuntat que ara el principal a Catalunya és "recobrar la normalitat institucional" i que el govern català "es posicione clarament enfront de la violència".

Vox diu que el Botànic està "profundament contaminat" per Compromís

D’altra banda, el cap de llista de Vox al Congrés per València a les eleccions del 10 de novembre, Ignacio Gil Lázaro, ha advertit que el govern està "profundament contaminat" per Compromís. Segons ell, aquesta coalició està "molt pròxima a les tesis independentistes catalanes".

També et pot interessar

stats